- а ти мабуть чекаєш Вітю.... Олен він поїхав... але просив дещо тобі передати ... одну хвилинку зараз схожу за ним.
"Як поїхав чому... коли... чому нічог не сказав... боляче.... як боляче... так Олен спокійноююю вдих видих... спокійно..."
через декілька хвилин сусідка повернулася з конвертом у руках.
- Оленочко от Віктор просив тобі це віддати - жінка передала конверт. - і ще просив мене щоб я поросила тебе прочитата лист у мене дома... ну абл в його але щоб я була не подалеку на всякий випадок... Вітя казав що ти будеш дуже сильно переживати... казав, що коли ти прийдеш ти можеш буди.... ееее... розстроєна... іііі.....
вимучина... тепер я розумію що він применшив... дуже сильно.... олен на тобілиця нема... давай ми зараз зайдем в квартиру і ти вітдихнеш.... - сусідка сильно
задумалась і Олена ніяк не могла зрозуміти що сталося... - Віктор попросив мене ще щось зробити .. але я не памятаю... от тобі й склероз... - Олена розуміла чому
Надія так турбується... це була дуже хорошо жінка перед пенсіонного віку.. вона знала Віктора і його сім"ю колись дуже жавно... і ось декілька років тому коли Віктор
переїхав у цю квартиру вони зустрілися... Надія відносилася до Віктора як мати, завжди його підтримувала... Віктор про неї не розповів коли Олена запитувала про
його сім"ю .... просто тоді йому й так було важко... та і як він пояснивйому хотілося щоб Олена спочатку познайомилася з цією жінкою ... але все що він говорив тоді
на дачі було правдою... Надія не могла замінити йому всіх близьких... і тому кажучи про близькихлюдей він не брехав... та й за три роки він все ще не звик до цієї
хоршої жінки.. і як не дивно Олена з нею подружилася... у Кульоміної після того як вона зустріла Віктора прокинулися такі прості інстинкти як турбота (і все це було
направленно на Віктора... хоча... чому прокинулися... вона вже звикла турбуватися спочатку над дідом а тепер і Віктором)... і вона була вдячна Надії за те що вона
так допомагає Віктору адже раніше йому потрібно була підтримка іноді він Олені нагадував дитину... хоча частіше було навпаки... Надія так само було вдячна Олені
адже саме після зузстрічі з нею Віктор відкрився... вона і сама прониклася до цієї дівчинки і дуже її любила... от так Олена знайшла бабусю хоча справідливіше
потібно було її називати свекровью... ці всі спогади не могли не викликати усмішку... але усмішка так і залишилася в її душі тому що вона була вимученна
щобпосміхатися - ось Оленочка я згадала - через деякий час тиші сказала Надії ( все таки вони з Оленою домовилися звертатися одна до одної по імені) - віктор
сказав що можливо ти сюди прийдеш відразу по приїзду і як я подивлюся - жінка кивнула головою на сумку - так воно і є і тому вн просив щоб ти залишалася тут але
спочатку подзвонила своєму діду... він говорив що тот хворий на сердце .. тому я тебе прошу давай ми зайдемо до квартири ти подзвонеш а потім вітдихнеш
- Надія дякую вам велике... але... я мабуть... - Олена довго думала ну наскільки їй це дозволило її свідомість... вона була втомлено до межі... - добре я залишуся
але ляжу спати не раніше ніж прочитаю листа ... в ііншому випадку я просто не зможу заснути
- добре... те що ти дівчина вперта я знаю...пішли... але діду подзвони - сусідка швидко закрила свою квартиру і відчинила двері в дім Віктора. - ох Оленочко... Віктор
мене приб"є... як я взагалі могла дозволити тобі стільки простояти під дверима... ти мабуть замерзла а я розвела демагогію... - говорила жінка пропуская Олену в
двері - я пойду поставлю чайник вип"єш чаю... як тільки захочеш прийдеш на кухню.. і Олена не забувай я поряд... якщо що я допоможу...
Кульоміна тільки кивнула і пішла в кімнту Віктора... в їх кімнату як вона залишилася одна нею заволов відчй паніка... вона дуже боялася цього письма .. мабуть
вперше в житті вона чогось так боялася... дрожащими пальцями вона рокрила конверт і почала читати лист
"Оленочка!
мила моя... сонечко... чесно мені дуже тяжко тобі писати ... тому почну с більш приємного
зайка я вітаю тебе перемогою... я просто впевнений що ви перемогли... і мені дуже жаль що замість того щоб ти зараз зі всіма святкувала цю подію ти мучаєш
себе... так Олен я впевнений що ти дуже нахвилювалась... і прсто переконаний в тому що ти ще не була дома а відразу з поїзд прибігла сюди і по цому приводу хочу
сказати Олено ти що твриш з собою а? взагалі мені потрібна здорова дівчина... так що я дуже прошу як дочинаєш ВСЕ ТКИ ПОДЗВОНИ ДІДУ... адже я впевнений що
ти не почула просьбу Надії... - тут Олена не змогла не посміхнутися.. все таки як добре він її знав... але якщо він так добре її знає то чому не попередив це? чому
змусив так переживати й мучатися... такі думки змусили погасити усмішку і повернули біль - Олен я хочу попросити у тебе пробачення ... я ось насварив тебе... а я ж
сам винен в тому що ти так хвилюешся ... сподіваюсьти зможеш мене пробачити... повір я правда не міг тобі подзвонити (і на жаль не знаю коли подхвоню.. пробач
за це) якщо б я міг... але ладно... вже зроблено... що тепер... Олен справді якби моя воля ти би зараз не читала цей лист ти би не мучилась так... зараз би ти просто
слухала мене... але це не так пробач...
Олен я мабуть навіть не уявити собі не можу СКІЛЬКИ пропущених дзвонків на моєму мобільномц телефоні.. мабуть в пару раз більше ста... розумію що шуткувати не
умісно.. але чесно мені самому потрібно хоч щось щоб усміхнутися... думаю тобі також... Леночко я хочу тебе попросити... хоча я сумніваюсь в ттому що можу тебе
ще щось просити ... але Олен дуже прошу дочитай лист... звичайно все ти з нього не зрозумієш.. та я й сам нрмлаьно нічого не розумію.. токось Олен... я дуже
прошу пам"ятай що я кохаю тебе.. безумно люблю... хоча може ти зараз в це й не повіриш адже за останні дні я тобі причинив велику біль... але Олен я ж при
останній нашій розмові попереджував що наступного дня буду дуже зайнятим... й прсив щоб ти не переживала... хоча знаючи тебе я зараз просто впевнений що ти
зрозила все навпаки... і зараз я дуже караю себе за те що не сказав ясніше... так абуть я пишу щось не те... Олен взагалі я поїхав в унше місто.. зявилися деякі
справи... точніше пробблеми... можу сказати що це пов"язано з моїм минулим...конкретніше нічого не скажу... адже... я памятаю що обіцяв тобі все розповідати... і
розумію що роблю тобі зараз боляче... але повір так краще.. мені необхідно самому в усьому розібратися.. тільки не думай що я тобі не довіряю... повір так треба..
можу уявити що ти собі напридумувала... я дуже прошу не думай що я тебе покинув... хоча схоже на те що я просто втік... але зайка моя... у меене зараз сердце
просто розривається на кусочки.. можливо я роблю помилку що їду сам... але по іншому я не можу... а пр розмові я нічого не сказав просто тому що не можу
прощатися по телефону... я б просто не виніс твій розстроєний голос... и Олен вчора я нічого не сказав (точніше при останній нашій розмові... лист я пишу на ранок
наступного дня...) вчора я думав що поїду ранком перед твоїм приїздом... а тут сказали що потрібно їхати вже... Олен я б не зміг по телефону... пробач за
слабкість... пробач що змусив тебе хвилюватися... я кретин.. але Олен якбі ти почула мі голос ти б все зрозуміла і повір .. хвилювалася б ще більше...а так я
впевнений ти намагаля все списати на телефон зв"язок.. на що завгодно... хоча все одно жахливо турбувалася... я знаю ти відволікалася на музику і впевнений що
виступала чудовоююю я не знаю коли приїду.. Олен розумієш... я решу все с прошлим... я маю зробити все щоб у нас було майбутне... і коли я повернуся якщо ти
все ще захочеш бути зі мною.. ми будем разом... будемо щасливі...
я сподіваюсь що все так і буде.. сподіваю що ти мене пробачиш за все те що тобі довелося пережити... і за мене не турбуся те що я роблю ніяк не повзано з
криміналом... я жив здоров... и повернуся здоровим... Олен для мене разлука схожа на муку... але... я не можу не вирішити цю проблему... а точніше... я крім того
що вирішую проблему... я хоч у де в чому розібратися... нічого тобі не розповідаю тому що ти себе замучиш...
Олен я кохаю тебе... і я повернуся... якшо не захочеш чекати я зрозумію але прошу зрозумій... і пробач... хоча щось вимагати від тебе я не можу так я і сам нічого
не розповідаю.. сподіваюсь ти мені ще віриш...
я можу пообіцяти тільки одне.. твій випускний ми відсвяткуємо разом... це точно... я люлю тебе... я повернуся... Олен тільки прошу ти не замикайся... живи.. радуйся
життю... вчись.. гуляй.. не забувай про музику.. і ти не поітиш як я повернуся... я тільки у мене все буде вирішено я зявлюсь на твоєму порозі... ключі від моєї
квартири візьмеш у Надії... проходь туди як тільки захочеш до речі якщо у мене поменшає посуду я не ображуся... Олен тільки прошу не бійся... і не розкисай...
забудь про біль... я тобе впевняю я не кидаю тебе мені просто потрібно поїхати... Олен я люблю тебе.. ти завжди в моєму серці.. у памяті.. знаеш зробивши два
диска я не помилився.. один я взяв з собою... тепер часточка тебе завждизі мною.. Олен я всіма думками й почуттями з тобою...
не прощаюсь а кажу до зустрічі мила "